Kucing mati


Cerita kucing mati yang pertama.
Hari tu(dah lama dah) saya ngan Nana pergi kedai Cik Ana.
Dalam perjalanan balik saya lalu dekat tepi pondok rela yang dah di robohkan.
Tiba tiba saya ternampak kucing mati.
Memanglah dah biasa tengok kucing mati kan.
Tapi kali ni kucing tu mati agak dah lama kut sebab bulu dia semuanya tertanggal.
Kucing tu mati mungkin kena tindih ngan pondok rela tu sebab dia mati bawah tu.
Ni pula cerita kucing mati yang kedua.
Pada suatu pagi masa saya tengah tunggu bas saya pun main ngan seekor anak kucing ni tau.
Masa tu saya,Ika,Maisara dan Maizurah je yang main ngan kucing tu.
Masa saya main ngan kucing tiba tiba bas sampai.
Semasa saya naik bas saya rasa ada benda yang pelik akan berlaku pada kucing tu.
Saya rasa mungkin hanya perasaan saya je kut.
Masa saya balik sekolah sewaktu saya nak naik tangga saya nampak kucing tu tau.
Masa tu saya rasa dia tengah tidur tapi mata terbuka.
Saya pun rasa pelik lah sebab tak pernah tengok kucing tidur mata terbuka.
Pastu saya nak usik kucing tu tau.(saya ni memang suka sangat kacau kucing tengah tidur tau).
Saya pun mulakan lah projek nak kacau kucing tu tengah tidur.
Lepas saya usik kucing tu tak gerak pastu saya pun terfikir takkan lah kucing tu tidur mati kut.
Saya tak puas hati lagi sampai kan saya kacau kacau kucing tu sampai saya penat baru saya dapat rasa yang dia dah mati.
Saya rasa sedih sebab baru je saya main dengan kucing tu tapi dia dah mati.
Saya rasa kucing tu mati sebab orang campak dia daripada atas kut.
Sejak saya duduk kat sini banyak kali saya dengar kucing mati.
Masa kat rumah lama jarang betul saya dengar kucing mati yang mati pun sebab sakit macam toni.
Waktu baru pindah pun saya ada dengar Ustaz Abu cakap ada anak kucing warna putih mati.
Masa tu saya lepas kan anak kucing saya yang saya bela dari rumah lama lagi.
Sampai sekarang saya tak jumpa jumpa lagi di mana anak kucing saya.
Saya harap mereka semua tak mati lagi.
Sampai sekarang saya masih ingat nama mereka yang warna oren ialah Oren bin Singa,warna putih pula Putih bin Comot sebab masa tu saya gelarkan dia comot dan akhir sekali ialah Hitam bin Comel yang paling saya sayang ialah hitam sebab dia comel.

2 orang baik cakap-cakap:

Mario on January 27, 2010 at 8:20 AM said...

nama kucin baby garang2 aarr... oren b singa?siap ada bin tuu... wakaka
sian arrr baling kucing dr atas...
len kali jgn kacau kucin tido arrr... nnt dia kacau baby tdo pulak...baru baby tau...

Baby Izzah on January 27, 2010 at 8:09 PM said...

tapi baby tak rasa pun nama kucing baby semua garang lah uncle sebab tu baby letak nama tu kat kucing kucing baby.
memang sangat kejam campak kucing dari atas rasa cam nak je pukul pukul orang yang bunuh kucing tu.
mana boleh kalau tak kacau kucing time dia tido sebab nanti baby akan menyesal pulak.
tak mungkin kucing boleh masuk rumah baby lah uncle ni.

Orang Baik

 

A Cat Lover