Berita sedih


Petang tadi ada orang meniggal kat surau.
Saya ngan bebudak kecik tu pergi lah tengok sekali.
Pastu ayong pergi masuk dalam ternampak muka dia.
Pastu dia pun keluar bagitahu kita orang macam mana muka orang yang meniggal tu.
Kitaorang pun dengar lah cerita si ayong ni.
Dia kata dia ternampak kepala orang tu pecah pastu mata dia terkeluar.
Rasa dah habis cerita happy tree friends dah ni.
Orang yang meniggal tu baru nak masuk 13 tahun pula tu.
Dia adalah anak kawan Ustaz Abu.
Mulanya dia ni sebenarnya tengah bergurau ngan kawan dia kat tepi trafik light dalam kem.
Pastu kawan dia tolak dia sampai jatuh ke jalan raya.
Tiba tiba ada satu trak askar lalu.
Masa tu dia tak sempat nak bangun tayar trak tu dah terkena dia.
Mulanya pemandu trak tu tak perasan apa apa pun sebab trak kan tinggi.
Dia perasan sebab ada orang kejar dia.
Pastu pemandu tu punya minta maaf kat mak budak tu sebab dia dah ambil nyawa anaknya.
Tapi itu bukan salah dia pun.
Dah nak buat cam mana Allah yang tentu kan segalanya.
Sebelum dia meninggal dia selalu je senyum dekat orang yang dia kenali.
Yang paling sedih ialah mayat dia sentiasa senyum.Nasib baiklah budak tu meninggal waktu dia seorang yang baik dan tak tinggal sembahyang.
Semoga roh mangsa aman bahagia di syurga.
Berita yang sangat sedih buat saya sampai nak tulis ni pun saya menangis sebab kesian kat mak dia.
Sambung baca >>>

Big Bang


Top



Position: Rapper / Beat Boxer
Real Name: Choi Seung Hyun
Stage Names: Tempo, T.O.P
Date of Birth: November 4,1987
Height: 181 cm
Weight: 65 kg
Blood Type: B
Education: Seoul Art College (Majoring in Musical), Dangook University in Theater & Film ( starting 2008 )
Skills: Rapping, Beat Boxing, Lyrics Making
Debut: BIG BANG
Hobbies: Reading and Swimming
Likes: Theatrical Performances, Musicals, and Fashion Designing
Family Members: Parents & Older Sis
Personality: He speaks well and is extremely stubborn. He likes to be the leader of things and speaks his mind. Shy and he thinks he’s cute.
Musician He Admires: Usher, Omarion, Jay-Z, B2K


Tae Yang



Position: Vocalist
Real Name: Dong Yong Bae
Stage Names: Tae Yang, YB Tae Kwon, YBTK
Date of Birth: May 18, 1988
Height: 174 cm
Weight: 56 kg
Blood Type: AB
Education: Daejin University in Theater & Film ( starting in 2008 )
Skills: Rapping, Dancing,Beatboxing, Singing, Languages (English, Japanese)
Debut: YG Family’s Second Album in 2002
Hobbies: Basketball, Music, Watching TV
Likes: Church, Summer, Clothers, Game, Manhwa
Religion: Christian
Family Members: Parents and Older brother (Dong Hyeon-Bae 동현배)
Personality: Does his best in everything. Over achiever. Doesn’t like to fight. He talks about his problem with his opponent. He listens to you well and thinks about what he is going to say before he says anything.
Musicians he admires: Usher, Omarion, Justin Timberlake
Pendant: A sun (taeyang is korean for ’sun’) which has a crown on top and “YB” in the middle meaning “to become the best in music industry


G-Dragon



Stage Name: G-Dragon
Postion: Leader / Main Rapper
Real Name: Kwon Ji Yong
Date of Birth: August,18,1988
Height: 177 cm
Weight: 58 kg
Blood Type: A
Education: Seoul Korean Traditional Arts Middle & High School
Skills: Rapping, Dancing, Beat Boxing, Composing, Singing, and Languages (Chinese, English)
Debut: DaeHanMinGook Hip Hop Flex (2001)
Hobbies: Drawing pictures and listening to music
Likes: Fashion, Acting, Cooking, Crispy Donuts, Dogs, Cars, The Drawing ‘Is it like stars or skeleton‘, books (poems, mangas, and magazines), watching cartoons, and himself
Religion: Christian
Family Members: Parents and Older Sis [Dami]
Personality: He is pretty bright…when he is quiet he is extremely quiet. He lightens the mood a lot. He leads the group. His senses are fast, has high self esteem and likes to be outstanding.
Pendent: A bball cap (GD’s favorite style of cap) on top of a star meaning “to become a big star in the music industry.”



Dae Sung



Position: Vocalist
Real Name: Kang Dae Sung
Stage Names: D-Lite, Delight
Date of Birth: April 26,1989
Height: 178 cm
Weight: 63 kg
Blood Type: O
Education: KyeongIn High School
Skills: Singing
Debut: BIG BANG
Likes: Rap, Beat Boxing,Cooling
Family: Parents and Older Sis [Bora]
Personality: Always bright. Does his best in everything. When he is around people, he lightens the mood. Loves goofing off and eating. Doesn’t like showing his sadness, known to be the “happy” one in the group
Musician He Admires: Usher, Omarion, Ne-Yo, Wheesung
Determination: “I’ll work my hardest and become the best.”
Pendent: A pair of headphones surrounding the globe of the world meaning “to let the world listen to your music.”


So-1




Position: Vocalist
Date of Birth: September 3,1989
Height: 175 cm
Weight: 63 kg
Blood Type: B
Family: Parents and Younger Sibling
Skills: Singing
Personality: Calm and quiet. Very clean. Scared of a lot of things. Very Stubborn. No matter how much you reason with him he thinks he’s right and always does the things he wants.
Likes: Movies and Fashion
Musician He Admires: Justin Timberlake and Black Eyed Peas
Determination: I will always do my best!


Seung Ri




Position: Vocalist
Real Name: Lee Seung Hyun

Stage Name : Seung Ri
; V.I
Date of Birth: December 12, 1990
Height: 176 cm
Weight: 60 kg
Bloodtype: A
Skills: Singing, Dancing
Debut: BIG BANG
Likes: Foreign Languages
Family: Parents and younger sibling
Personality: very strong for the youngest member in the group. He is pretty mature because blood type is A. He is shy and keeps lots of things to himself.
Musician He Admires: Justin Timberlake, Omarion
Determination: fighting! i cannot return home
Pendent: A planet surrounded by rings. Looks kind of like Saturn.
“a new style of music set on the music industry”

Benda ni baby update sebab kak nina suka kumpulan ni.
Baby pun suka juga sebab diaorang semua hensem hensem ngan comel.
Baby suka So-1 dalam ni sebab dia comel.


Sambung baca >>>

wonder Girls



Yoo Bin





Stage Name: Yoo Bin

Name: Kim Yoo Bin
Birthdate: October 4th, 1988
Height: 163cm
Weight: 45kg
Blood Type: O
Duration of Training: 2 years
Hobbies: Listening to music, collecting CD
Favorite Artist: Eve, Lauryn Hill

Ye Eun




Stage name: Ye Eun
Full name: Park Yeh Eun

Nickname: Park Oppa
Birthdate: May 26th, 1989
School: Jung Bal High School
Height: 165cm
Weight: 47kg
Blood type: AB
Duration of Training: 0 months
Hobby: Music, Reading, Reading the Bible.
Favorite Artist: Lauryn hill, Aretha Franklin, So Hyang
Favorite Color: Green




Sun Ye





Stage name: Sun Ye
Full name: Min Seon Yeh
Nickname: Leader, Min Jookie
Birthdate: July 11th, 1989
School: Seoul Yeh High School
Height: 160cm
Weight: 46kg
Blood type: A
Duration of Training: 6 years
Debut: 2001 SBS’s 99% Challange!
Specialty: Vocal, Choreography, Poppin’, Street, Chinese
Favorite Artist: Beyonce, Yiruma
Favorite Color: Blue



Sun Mi





Stage name: Sun Mi
Full name: Seon Mi

Nickname: 4-Dimensional
Birthdate: May 2nd, 1992
School: Chung Dam Middle School
Height: 164cm
Weight: 43kg
Blood type: AB
Duration of Training: 1 year 6 months
Specialty: Vocal, Choreography, Poppin’, Street, Acting, Chinese
Favorite Artist: Beyonce, Rain
Favorite Color: Purple

 So Hee






Stage name: So Hee
Full name: Ahn So Hee

Nickname: Mandu (Dumpling)
Birthdate: June 27th, 1992
Height: 163cm
Weight: 43kg
Blood type: AB
Duration of training: 2 years
School: Chang Dam Middle School
Specialty: Vocal, Choreography, Poppin’, Street, Acting, Chinese
Favorite Artist: Beyonce, Alicia Keys, Rain, Im Jeong Hee
Favorite Color: Pink


Yang paling saya suka ialah Ye Eun dengan So Hee.



Sambung baca >>>

Special Entry - Award


A few days ago, I found out from a friend that I've got an award from a blogger, Diden.
It's my first award as a blogger.
I don't know where to place it since I no longer have a blog.
After consulting that friend, she suggested that I put it here though this blog belongs to my little sister, Baby.
It's a surprise of course as I didn't expect anything each time I left comments on Diden's blog.
Thanks a lot Diden, this award really made my day.
What you said in that post has somehow touched my heart.
I'll be strong no matter what happens in my life.
Let's see the award.



Baby, thanks for giving some space for Kakcik.
I'll treat you McD. =p

*This entry is written by PiNk ButTeRfLy @ Kakcik Baby
Sambung baca >>>

4 Minutes


Ji Hyun




Nam Ji Hyun
DOB: January 9, 1990
Height: 167 cm
Weight: 49 kg
Company: Cube Ent.
Education: Sangmyeon University: Dance Department (on leave)


Ga Yun




Heo Ga Yun
Birthdate: May 18th 1990
Height 165 cm
Weight 47 kg
Group 4minute
Company: cube entertainment
School: Dong Duk female High School


Ji Yun




Ji Yun
DOB: October 15, 1990
Height: 165 cm
Weight: 47 kg
Company: Cube Ent.
Education: Byeongjeom High School


Hyun Ah





Kim Hyun A

DOB: June 6, 1992
Height: 164 cm
Weight: 44 kg
Company: Cube Ent.

Education: Korea High School of Music and Arts (attending)
Career: 2009 TBJ Model

So Hyun






Kwon So Hyeon
DOB: August 30, 1994
Height: 162 cm
Weight: 45 kg
Company: Cube Ent.
Debut: Orange 2005 Album 'We Are Orange'
Education: Kumho Junior High School (attending)


Ini adalah 4 Minutes.
Yang paling saya suka ialah Ji Hyun ngan Ga Yun.
Saya suka mereka berdua kerana mereka sangat cantik bagi saya.



Sambung baca >>>

Balasan Sebab Tak Nak Dengar Cakap


Ni sebab tak nak dengar cakap kakcik ngan bajim.
Kakcik ngan bajim suruh saya mandi tapi saya degil nak tengok tv.
Sambil tengok tv saya pun layan lah satu cawan air sejuk.
Pastu cawan tu pecah terkena kaki saya sampai darah keluar tak terhenti.
Dahlah saya minum guna cawan anlene saya yang saya sayang.
Dahlah tengah sakit pastu kehilangan barang kesayangan pula tu :( huhuhu.
Lepas tu saya terus pergi mandi sebab diaorang semua dah membebel.
Sambung baca >>>

Nasyran Al Fath


Tu lah nama anak kakak.
Nak tengok tak gambar dia?
Mesti semua nak tengok, kan?



Tengok mata dia, macam mata dalam cerita The Covenant.
Nanti saya letak lagilah gambar dia.
Tungguuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sambung baca >>>

Paranormal Activity


Hari tu (dah lama dah berlalu) saya ngan kakcik tengok cerita paranormal activity.
Best cerita tu tapi ianya menakutkan sampai nak tengok pun terpaksa tutup mata.
Bukan setakat tu je saya pun terpaksa tutup telinga.
Tapi kakcik berani je tengok cerita tu.
Cerita tu kitaorang tengok kat laptop bajim.
Ustaz Abu yang download dari luar negara.
Sambung baca >>>

Template baru


Hai semua.
Cantik tak blog saya?
Hari ni saya tukar template untuk blog ni.
Walaupun saya suka warna hitam putih, tapi template yang dulu tak ada gambar kucing.
Jadi saya cari template yang baru.
Saya tak suka warna biru tapi template ni cantik dan ada kucing.
Selamat datang ke blog saya.
Sambung baca >>>

Kakcik delete blog


Hari ini saya sedih.
Saya baru dapat tahu kakcik saya delete blog dia.
Tapi saya tak buang link blog kakcik dekat Cinta Hati.
Kakcik, nanti kakcik datanglah blog baby.
Kenapa kakcik delete blog?
Nanti baby nak main komen komen ngan siapa?
Sambung baca >>>

Kenapa perempuan suka merajuk?


Kawan kawan saya suka sangat bergaduh sebab nak berebut barang saya.
Kalau saya bagi dekat sorang lagi sorang merajuk pula sikit sikit nak merajuk dah lah ambil barang saya pastu saya kasi orang lain dia nak merajuk.
Sebab tu kawan kawan saya suka sangat bergaduh pastu saya pula yang kena pujuk.
Pening gila lah nak pujuk seorang demi seorang.
Yang paling suka merajuk ialah Nana pastu dia kata saya suka lebih lebihkan Isya.
Bukan setakat tu je bila merajuk balik rumah pastu nak nangis nangis.
Pastu lagi duaorang pula si Ami ngan Amisha.
Diaorang adik beradik yang suka sangat berebut barang saya kalau saya tak kasi sikit nak mengadu kat ashu diorang.
Ami jarang juga lah merajuk sebab amisha tu semua benda dia nak.
Hari tu saya ngan Nana terasa lapar sangat kami pun pergilah beli nasi lemak panas kat bawah pastu kitaorang makan berdua tiba tiba dia datang pastu dia nak.
Kitaorang dah lah tengah lapar pastu saya pun marah lah dia pastu dia nak pergi bagitahu ashu dia yang perangai macam perempuan sebab suka membebel.
Pastu ashu diaorang pun membebel sampai nak pecah telinga saya walaupun saya tak salah.
Pastu kat sekolah pun sama bila saya usik budak sorang ni terus merajuk.
Dia punya merajuk kalah budak budak kecil merajuk pastu dia juga bergaduh ngan saya selama sebulan lama gak tu kot.
Itu sajalah cerita dari saya sebab kakcik nak guna.
Sambung baca >>>

Artis kegemaran saya.


Hari ni sebenar tak mood nak update tapi disebabkan nasyran dah balik terus ada mood nak update.
Mulanya tak tahu nak update apa tiba tiba terdapat satu idea nak update gambar artis kegemaran saya.
Artis kegemaran saya yang pertama ialah 4 minutes.
Nak tengok tak gambar diaorang?
Mesti semua orang nak tengokkan.

Inilah dia yang saya katakan tadi.
Mereka adalah artis korea selatan.
Saya suka mereka semua.

Artis kegemaran saya yang kedua ialah Wonder Girls.
Nak tengok tak gambar diaorang?
Mesti semua nak tengokkan.
Dari kiri Ye Eun,Sun Mi,Sun Ye,So Hee dan Yoo Bin.

Dari kiri Ye Eun,Yoo Bin,Sun Mi,Sun Ye dan So Hee.
Mereka pun artis korea selatan.
Yang paling saya suka dalam kumpulan ini ialah So Hee.
Yang Ustaz Abu suka pula ialah Yoo Bin.

Ini adalah gambar So Hee yang saya google.
Comel kan dia ni sebab di dalam lagu So Hot dia dikatakan So Cute.

Ini pula ialah gambar Sun Mi yang saya google juga.

Cantik kan dia ni sebab di dalam lagu So Hot dia dikatakan So Pretty.

Ini pula gambar Ye Eun yang saya google juga.

Dia ini suka menawan hati orang ramai sebab di dalam lagu So Hot dia dikatakan So Charm.

Ini pula gambar Sun Ye yang saya google juga.

Dia ini seorang yang cool sebab di dalam lagu So Hot dia dikatakan So Cool

Dan terakhir sekali ialah gambar Yoo Bin yang saya google juga.

Dia ini seorang yang seksi sebab di dalam lagu So Hot dia dikatakan So Sexy.
Dia pun cantik patutlah Ustaz Abu suka kat dia.hahaha.
Itu sajalah sajalah daripada saya sebab saya dah penat dah menulis.
Sebenarnya saya nak tulis banyak benda tapi kita tunggu esok jelah tau.
Antara mereka berlima mana satu lagi cantik?
Sambung baca >>>

Beg Beg Beg


Hai kawan kawan hari saya ada satu benda nak tunjuk iaitu beg tangan yang saya reka.
Saya reka untuk kakcik satu untuk saya satu.
Saya reka untuk saya warna hitam putih kerana itu warna kegemaran saya.
Untuk kakcik pula warna pink sepenuhnya kerana itu warna kegemaran dia.
Saya reka di (http://hotgamesforgirls.com/) yang banyak games untuk budak perempuan.
Kalau sapa sapa rasa dia perempuan silalah main games disitu.
Kalau sapa sapa rasa dia lelaki janganlah main games disitu sebab nanti dia akan jadi nanti dia jadi noq atau pondan.hahahahaha.
Nak tengok tak beg beg tu?


Inilah beg saya cantik tak?



Ini pula untuk kakcik cantik tak?

Mana satu paling cantik?
Sambung baca >>>

Baby Baru


Yeah yeah saya sudah ada anak buah.
Kakak sulung saya yang kahwin hari tu dah selamat lahirkan anak lelaki.
Saya sangat gembira kerana saya nak sangat anak buah lelaki.
Sekarang saya sudah menjadi Ashu yang gem bak kata kakak saya.
Saya tak sabar tunggu kakak dan anak dia balik rumah sebab saya nak main dengan baby baru.
Nanti saya nak buli anak kakak kerana emak ngan ayah dia suka buli saya.
Inilah gambar kakak saya dan suaminya yang suka buli tu, ni masa diaorang kahwin.

Sambung baca >>>

Selamat Hari Raya Aidil Adha


Selamat Hari AidilAdha semua.
Best tak AidilAdha kali ni?Saya pula tak best sebab tak dapat tengok lembu kena "sembeleh". Betul ke saya eja sembeleh =)
Tadi saya rembat nasi ngan rendang mak bukan rendang tok ye.
Pastu saya rembat laksa sampai tulang pun tersekat kat tekak sampai sekarang tak boleh keluar.
Kakcik: Tu lah siapa suruh makan banyak laksa tadi.
Baby: Ustaz Abu yang suruh makan banyak jadi salahkan Ustaz Abu.
Baby: Mari kita kerjakan Ustaz Abu beramai ramai dush sana dush sini tu bunyi Ustaz Abu kena pukul.hahahaha.
Sambung baca >>>

Arhgg kenapa tak ngantuk lagi ni.


Kenapa hari ni saya tak mengantuk awal sebab biasanya pukul 123 pagi dah rasa ngantuk mungkin sekarang pukul 4 pagi kut sebab saya ni memang susah nak lelap mata kalau dah lepas pukul 4.
Kalau tak ada kerja apa lagi guna internet sampai pukul 67 pagi sampai kena marah ngan mak.
Nak buat macam mana dah tak boleh tidur guna internet saja lah.
Itu sajalah daripada saya sebab saya dah malas nak update blog.
Bye bye.Tata tete titi toto tutu.
Sambung baca >>>

Orang Baik

 

A Cat Lover