Berita sedih


Petang tadi ada orang meniggal kat surau.
Saya ngan bebudak kecik tu pergi lah tengok sekali.
Pastu ayong pergi masuk dalam ternampak muka dia.
Pastu dia pun keluar bagitahu kita orang macam mana muka orang yang meniggal tu.
Kitaorang pun dengar lah cerita si ayong ni.
Dia kata dia ternampak kepala orang tu pecah pastu mata dia terkeluar.
Rasa dah habis cerita happy tree friends dah ni.
Orang yang meniggal tu baru nak masuk 13 tahun pula tu.
Dia adalah anak kawan Ustaz Abu.
Mulanya dia ni sebenarnya tengah bergurau ngan kawan dia kat tepi trafik light dalam kem.
Pastu kawan dia tolak dia sampai jatuh ke jalan raya.
Tiba tiba ada satu trak askar lalu.
Masa tu dia tak sempat nak bangun tayar trak tu dah terkena dia.
Mulanya pemandu trak tu tak perasan apa apa pun sebab trak kan tinggi.
Dia perasan sebab ada orang kejar dia.
Pastu pemandu tu punya minta maaf kat mak budak tu sebab dia dah ambil nyawa anaknya.
Tapi itu bukan salah dia pun.
Dah nak buat cam mana Allah yang tentu kan segalanya.
Sebelum dia meninggal dia selalu je senyum dekat orang yang dia kenali.
Yang paling sedih ialah mayat dia sentiasa senyum.Nasib baiklah budak tu meninggal waktu dia seorang yang baik dan tak tinggal sembahyang.
Semoga roh mangsa aman bahagia di syurga.
Berita yang sangat sedih buat saya sampai nak tulis ni pun saya menangis sebab kesian kat mak dia.

36 orang baik cakap-cakap:

NiNa' on December 31, 2009 at 5:49 AM said...

kasihann
kecil lagi...
alfatihah..

Baby Izzah on December 31, 2009 at 5:58 AM said...

aah kak nina memang kesian sangat kat budak tu tapi takpe dia budak yang baik mesti dia akan masuk syurga.

bolloqs on December 31, 2009 at 7:31 AM said...

al-fatihah utk arwah

Mario on December 31, 2009 at 10:37 AM said...

al-fatihah utk arwah...
uncle pn pernah kehilangan abang uncle ms dia 13 thn...accident gak... sedih... al-fatihah tuk dia jgk...

qellissa on December 31, 2009 at 11:30 AM said...

alfatihah utk arwah..

Farhah (applegreen) on December 31, 2009 at 11:38 AM said...

al-fatihah untuk arwah.

mka on December 31, 2009 at 11:51 AM said...

al_fatihah untuk arwah..insaf..insaf

irahehe on December 31, 2009 at 12:00 PM said...

keciannye..
alfatihah utk arwah...

missaussie on December 31, 2009 at 3:19 PM said...

baby salah eja la.. bukan meniggal, meninggal.. cepat edit balik betulkan kesalahan tu..

apepun, memang kesian kat budak tu.. patutnya baby kena insaf la..ada kesedaran sket, kena selalu buat baik..jangan suka cari pasal dengan semua orang..

dhiya on January 1, 2010 at 12:40 PM said...

sedihnye...
al-fatihah...

moga dicucuri rahmat...

arieDRifke on January 1, 2010 at 3:36 PM said...

Alfatihah

-moga rohnya dicucuri rahmat..
InsyaAllah

arieDRifke on January 1, 2010 at 3:36 PM said...

Alfatihah

-moga rohnya dicucuri rahmat..
InsyaAllah

noor afzan on January 1, 2010 at 4:29 PM said...

kasihan dia..
semoga rohnya dcucuri rahmatNya

Baby Izzah on January 1, 2010 at 5:14 PM said...

al-fatihah juga abang loqs.

Baby Izzah on January 1, 2010 at 5:15 PM said...

al-fatihah untuk arwah abang uncle mario juga.

Baby Izzah on January 1, 2010 at 5:16 PM said...

terima kasih kak qellissa.
al-fatihah juga.

Baby Izzah on January 1, 2010 at 5:17 PM said...

terima kasih farhah.
al-fatihah juga.

Baby Izzah on January 1, 2010 at 5:17 PM said...

terima kasih uncle mka.
al-fatihah juga.
saya pun insaf.

Baby Izzah on January 1, 2010 at 5:17 PM said...

kesian kan kak ira?
al-fatihah juga.

cik EPAL on January 1, 2010 at 6:29 PM said...

al-fatihah~

Hockey on January 1, 2010 at 10:02 PM said...

semoga arwahnya diterima di sisi Allah SWT

nn on January 2, 2010 at 2:42 AM said...

innalillah, alfatihah... mmg sedeyh :(

CikMin on January 2, 2010 at 6:01 AM said...

AL-FATIHAH...mmg sedih cite ni...

health on January 2, 2010 at 8:57 PM said...

happy new year ,,i like this article and ur blog ,, i hope u send back comment in my blog friend,, and dont forget exchange link for u,, your link in my blog please ur check in now,,thanks,,im waiting

911 on January 3, 2010 at 12:00 AM said...

alfatihah

Sembrol @Ryusgnal on January 3, 2010 at 5:13 PM said...

Al-Fatihah. sian... tak panjang umur.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:17 PM said...

sedih kan kak dhiya?
al-fatihah juga untuk arwah.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:18 PM said...

terima kasih abang ariedrifke.
al-fatihah juga untuk arwah.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:18 PM said...

kesian kan kak noor afzan?
mari sedekah al-fatihah untuk arwah.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:19 PM said...

terima kasih cik epal.
al-fatihah untuk arwah.
cik epal, saya suka blog cik epal.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:19 PM said...

betul tu hockey.
semoga dia masuk syurga.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:20 PM said...

sedih kan kak nn?
kita doa dia masuk syurga.
dia budak baik.
al-fatihah.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:21 PM said...

memang sedih tau cikmin.
semoga dia dimasukkan ke syurga.
al-fatihah juga.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:22 PM said...

health kenapa tulis bahasa inggeris?
nasib baik kakcik saya ada tolong bagitahu maksudnya.
kenapa awak suka, ini pasal orang meninggal.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:23 PM said...

terima kasih 911.
al-fatihah juga.

Baby Izzah on January 3, 2010 at 7:24 PM said...

sembrol, mungkin dah sampai waktunya untuk dia.
al-fatihah.

Orang Baik

 

A Cat Lover